Правителството се самосвали. Така определи ситуацията пред Нова тв зам.председателят на

...
Правителството се самосвали. Така определи ситуацията пред Нова тв зам.председателят на
Коментари Харесай

Летифов: Програма за справяне с кризата може да създаде ново мнозинство

Правителството се самосвали. Така дефинира ситуацията пред Нова тв зам.председателят на Движение за права и свободи Халил Летифов.

" Знак за връзка не съм видял. Вече сме във въртележката на процедурата за нови мандати. 121 депутати обаче не са задоволителни за устойчиво ръководство. Говорим за стратегия, за справяне с тежки рецесии, в които в това държавно управление се провали ", уточни Летифов.

На въпрос в случай че президентът даде мандата на Движение за права и свободи, ще опитат ли да създадат държавно управление, летифов отговори:

" Според нашия разбор за това, което виждаме в 47-мото Народно заседание, не виждаме устойчиво държавно управление. 121 депутати не са задоволителни. Провалът на ръководството се отразява и на бизнеса, и на жителите ", сподели Летифов.

Дали Движението ще поддържа държавно управление, в случай че трети мандат се връчи на Има Такъв Народ или Българска социалистическа партия?

" Доста червени линии се чертаят. При тези линии е невероятно да се направи устойчиво държавно управление. Ако такава справедлива опция не съществува, по-добре е избори ", безапелационен е заместник-председателят на Движение за права и свободи.

Възможно ли е партиите да се схванат, в случай че ле откажат от някои значими фигури - например ДПС без Пеевски, ГЕРБ без Борисов и Политическа партия без Петков?

" Всичко това значи вмешателство в едни независими политически структури. Ще би трябвало да отидем в полето на възобновяване на диалога  и нормалността. Ние не живеем поради персоната Кирил Петков, а поради това, което би трябвало да реализираме в оправянето с рецесията. Големият проблем е, че ние не се учим от грешките си.

 Това, че се лепят етикети, не е част от нормалността. 

Ние считаме, че би трябвало да има избрани политики, които да вземат решение рецесиите. Вече сме в политическа рецесия, сега търсим излаз. Но при справедлива неспособност да се сформира болшинство, Конституцията споделя какво да се направи. Тази власт унищожи разговора ", уточни зам.председателят на Движение за права и свободи.

Той даде образец по какъв начин може да се събере устойчиво болшинство в Народното събрание. Това се е случило при следването на една съществена цел - повдигането на ветото за Северна Македония. " Тогава се събра болшинство от над 170 депутати. Защо да няма и други такива тематики, да вземем за пример оправянето с рецесиите ", попита Летифов.

" Не може лъжата и омразата да са водещи, те би трябвало да бъдат изхвърлени от това ръководство. Опозицията има своя роля, тя може да бъде градивна за излаз от тези рецесии ", добави още депутатът.

Той уточни още, че евроатлантическите полезности не са прикритие. " Всеки от нас е оповестил своите цели във връзка с външнополитическите полезности при една комплицирана геополитическа конюнктура. 

Ние ще разобличимв всикчи неистини във връзка с Движение за права и свободи, само че рецесиите чакат повече от единствено персоналното ни въодушевление.

Единствената опция е евроатлантическо ценностно болшинство. За всички, които споделят тези полезности, ние сме отворени за разговор ", заключи Летифов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР